torsdag 18 juni 2009

Spanien-England

http://www.kickette.com/images/uploads/82763710a.jpghttp://www.mkdons.com/javaImages/5/e3/0,,10420~6021893,00.jpg
Kan den troliga ersättaren Tomkins stoppa Bojan Krkic idag?


Två av favoriterna till att ta hem hela turneringen möts nu i Göteborg. Jag kommer befinna mig på plats för att se spektaklet.

England mötte Finland i sin debutmatch. En match som visade sig vara tuffare än väntat. De fick ett relativt tidigt ledningsmål genom Lee Cattermole, finländarna tog dock över mer och mer. I den 30de minuten så hamnade Mancienne på efterkälken i en löpduell, det slutade med att han drog ner finnländaren som stupade. Mancienne belönades med ett rött kort och missar alltså dagens match. Resten av halvleken stod och vägde, Finland verkade dock hungrigast. Efter att England hade samlat sig inför andra halvlek så var det dem som tog tag i matchen igen trots spelar-underläget. Det gick inte allt för lång tid innan Micah Richards hängde kvar tillräckligt länge för att kunna nicka in bollen i mål efter en välslagen hörna. Finland försökte efter detta förgäves att kvittera, utan lycka.

Jag såg bara delar av Spaniens match så det är svårt att säga så mycket om den. Det lilla jag såg var dock att Tyskland var mer på hugget. Spaniens spelare såg inte speciellt motiverade ut alls. Den attityden måste ha försvunnit tills idag. Det finns stor potential med spelare som Asenjon, Garcia och Krkic men utan ett starkt kollektiv så går det inte.

Det ser ut att bli samma elva för Spanien som senast. Ifall det är bra eller ej är frågan, enligt rapporter så hade spanjorerna det svårt med tyskarnas fysiska spel. Jag tvivlar starkt på att engelsmännen kommer vara så mycket snällare. Det finns dock som sagt tvivel i Englands backlinje. Målskytten Micah Richards linkade ut från plan senast och han är ett osäkert kort nu. James Tomkins tros vara ersättaren ifall Richards inte är redo för spel. Det enda som försvinner isåfall är väl lite fysisk styrka.

Jag tror på en målsnål historia. Det beror dock lite på hur Finland-Tyskland slutar, den matchen spelas tidigare. Ifall Tyskland vinner så måste Spanien framåt. Det måste de ioförsig i vilket fall som helst, sätter dock lite extra press. England imponerade inte sist så där måste det till en rejäl förbättring. Jag tror att matchen slutar oavgjort.

Det känns helt enkelt som att lagen tar ut varandra.

Matchen börjar 20:45 på tv4-sport.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar