tisdag 2 juni 2009

Sverige-Danmark


Ska Zlatan äntligen briljera i landslaget efter sin nyblivna skytteligaseger?!


Jag passar på att skriva ner lite om Sverige-Danmark innan jag själv åker upp till Stockholm för att bevittna matchen på ett troligtvis blött Råsunda.

Vi börjar med att ta en titt på tabellen.


1: Danmark. 13 poäng (fem spelade matcher)
2: Ungern. 13 poäng (sex spelade matcher)

3: Portugal. 6 poäng (fem spelade matcher)
4: Sverige. 6 poäng (fyra spelade matcher)
5:Albanien. 6 poäng (sju spelade matcher)
6:Malta 1 poäng. (sju spelade matcher)

Vi kan redan nu räkna bort både Albanien och Malta. Ungern bör även de få det mycket svårt men de kan skrälla.

Sveriges bekymmer under kvalet har varit målskyttet. Det har blivit två mål på de fyra kvalmatcherna, de båda målen kom hemma mot Ungern. Det har alltså blivit tre poängtapp i form av tre 0-0 matcher. Ett problem som man kan tycka borde vara lättlöst med Zlatan Ibrahimovic. Det är ju dock allmänt känt att det aldrig riktigt har lossnat för honom i landslaget (med undantag för 1-0 mot Grekland och målet mot Italien i EM).

Well, vi måste ju ha någon mer kan man ju tycka....?

Henrik Larsson (37 åring som hade sin storhetsperiod för 6-7 år sedan, njaaa)

Johan Elmander (En överskattad (?) anfallare som har haft en usel säsong i Bolton,njaaa)

Markus Berg (Den enda som har visat upp lite form på sistone (undantag Zlatan). Känns dock inte som en trolig duo med Lagerbäck vid rodret, oklart för mig hur bra den duon spelar ihop.


Matchen mot Danmark är en måstematch. Det får ABSOLUT inte sluta med torsk, helst inte oavgjort heller. Vi är sju poäng bakom Ungern i nuläget med två mindre spelade, fortfarande en poäng efter om vi vinner de matcherna.

Danmark har gjort det bra hittills och segern mot Portugal på bortaplan var STARK. Inför den här matchen så har de egentligen allt att vinna och inget att förlora, de har en bra chans även fast det blir förlust här. Deras trupp är dock inte helt optimal, finns flera skadebekymer. Det är även klart att den förre (?) Aston Villa-backen Martin Laursen har lagt ner spelet i landslaget. Det kommer nu att vara tvungna att ha amatörer som Daniel Agger i mittbackslåset......ehmmm ehmmm slut på mening.

Sverige kommer klara sig utan Markus Rosenberg. Det finns även vissa frågetecken för Andreas Isaksson. John Alvbåge är inkallad som reserv ifall inte Andreas känner sig frisk nog.




Den här texten kommer att fyllas på eftersom....ville bara ha något att skriva om just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar