onsdag 9 september 2009

Bosnien-Turkiet



Vilken Fatih Terim får vi se när domaren blåser av dagens match?.


Bosnien-Turkiet. Över 2.5 mål (1,72)

En match som betyder väldigt mycket för bägge lagen. Vid en seger så säkrar Bosnien upp andraplatsen, detta leder alltså till att Turkiet missar VM nästa år. Ifall Turkiet segrar så ligger de endast en poäng bakom Bosnien.

De bägge lagen lever på sin starka offensiven, svagheten ligger i defensiven. Bosnien har spelare som Dzeko, Muslimovic och Ibsevic. I nuläget ser det ut som att Bosnien kommer spela med en 4-5-1 uppställning, det blir isåfall troligtvis Dzeko som får härska ensam på topp.

Turkiet ser ut att ställa upp med en offensiv elva. Det blir troligtvis offensiva spelare som Arda, Tuncay, Emre, Semih och Hamit som får starta.

Bosnien är ett starkt hemmalag. De har en målskillnad på 13-2 på de tre senaste kvalmatcherna. Då har det förvisso varit så pass stora fotbollsnationer som Armenien och Estland.

Turkiet är väldigt ojämna. De vann matchen hemma mot Estland efter många om och men, de låg under två gånger under matchens gång. Det är helt enkelt defensiven som är svajig.


Jag tror på en målrik match. Ifall Bosnien gör ledningsmålet så måste Turkiet trycka framåt med allt de har. Ifall Turkiet gör ett tidningsmål så kan Bosnien satsa framåt. De har en överlägsen målskillnad så de har egentligen inget att förlora, på så vis.

Det senaste mötet slutade 3-2 till Bosnien. Jag har en svag känsla av att Bosnien klarar åtminstone en poäng idag. Allt kan dock hända i en så pass viktig match, målrikt blir det iallafall.


Jag återkommer nog senare.

Over and out //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar