onsdag 27 maj 2009

Barcelona-Manchester United


Xavi-En spelare som Man United inte får glömma bort idag!



Barcelona-Manchester United

Matchernas match är kommen! De två hetaste lagen i Europa den här säsongen gör upp i en final som kommer att utspela sig i Rom/Stadio Olimpico.

Barcelona inledde sin resa i slutspelet med att slå Lyon, utan att direkt övertyga. De mötte Bayern Munchen i kvartsfinalen, hemmamötet avgjorde för Barcelonas del. Det blev en total överkörning, detta kunde Bayern inte resa sig ifrån.

I semifinalen så blev det dock riktigt jobbigt med Chelsea på schemat. Chelsea lyckades med bedriften att nolla Barcelona på hemmaplan, förutsättningarna inför mötet hemma på Stamford Bridge var ljusa och blev knappast sämre när Michael Essien stänkte in 1-0 efter runt nio minuter. Målet var ruggigt vackert, framspelet, ja det var åtminstone humoristiskt. Matchen fortsatte och Barcelona hade ovanligt svårt med att skapa några chanser. Daniel Alves drog på sig en varning i den 30de minuten, han fick även en i hemmamötet. Detta medför att han saknas i dagens uppställning. Chelsea-fansen började nog kolla upp flygbiljetter i den 60de-matchminuten då Erik Abidal drog på sig en utvisning, Anelka har uppenbarligen tävlat i simhopp innan då det var ett jäkla dyk han fick på utan kontakt. Abidal missar alltså även han dagens möte.

När tilläggstiden dök upp så gick det ett sus runt hela arenan, hela sju minuter! Detta tackade Andres Iniesta för genom att dundra in kvitteringsmålet efter 92 spelade minuter. Ett desperat Chelsea kunde inte hämta sig och sumpade chansen till en hel-engelsk final, något som jag faktiskt tror att många är glada för.

Ja det var en beskrivning om Barcelonas väg hit, lite onödigt lång kanske men ni plockade förhoppningsvis delen om utvisningarna, om inte så råder jag er att läsa det gula.

Manchester United har mött Inter, Porto och Arsenal på sin väg hit. Det är mycket intressant att Porto bjöd på den hårdaste duellen! Deras avancemang i matchen mot Arsenal var aldrig i någon egentlig fara. Det mest nämnvärda om den senaste matchen mot Arsenal är att Darren Fletcher drog på sig en varning, något som medför att han är avstängd idag.


Lite mer om dagens själva möte då!

Jag ser Man United som favoriter. De har bättre lag överlag, defensiven är det jag främst syftar på här dock. Barcelona har en grym offensiv i Messi, Henry och Etoo på topp. Det räcker kanske mot bottenlagen i Primera Division, men inte mot ett av världens bästa lag. Barcelona saknar som sagt Abidal och Alves i backlinjen, sen innan saknas även mexikanen Marques. Inte ett optimalt läge i en så pass viktig match.

Då backlinjen är tunn så har Pep Guardiola varit tvungen att leta lite bland reserverna för att kunna fylla ut truppen/bänken. Dessa två backar är med i truppen/på bänken, Botia och Muniesa. Botia är 20 år medans Muniesa är smått otroliga sjutton. Jag hoppas nästan för hans egna skulle att han håller sig ifrån planen, även ifall han är bra så lär det knappast hålla, alldeles för orutinerad.

Läget i Man United är betydligt lugnare, Hargreaves, Foster och Fletcher saknas. Det finns ett litet frågetecken för Rio Ferdinand.

Jag spelar den raka tvåan till 2.65 (Expekt) och även Asian Handicap på Man United till 1,85 (Betsson) Två enligt mig riktigt bra odds!

Matchen sänds kl 20:45 på Kanal 6, sändningen börjar 20:00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar