fredag 8 maj 2009

Everton-Tottenham

http://images.mirror.co.uk/upl/m4/mar2009/8/4/image-8-for-sunderland-1-1-tottenham-gallery-907350102.jpg
Heurelho Gomes- Potentiel matchvinnare imorgon?!


Everton-Tottenham. Asian handicap 2 0.25 (1.88) Betsson


Ett helt klart lockande odds här. Ett Asian handicap betyder mer eller mindre att du vinner så länge laget du har tippat på inte förlorar. Det går alltså lika bra med kryss som en seger.


Inför den här matchen så är det Tottenham som är i störst poängbehov. Everton är redan klara för spel i Uefa-cupen nästa säsong och ska egentligen bara spela av säsongen nu. Tottenham ligger 10a i tabellen (7de plats=Europa). De har dock endast en ynka poäng upp till West Ham som just nu är innehavare av den sista platsen. Det är tre omgångar kvar så Tottenham har stora chanser. De har dock inget lätt spelschema.

Everton (Borta)
Man City (Hemma)
Liverpool (Borta)

Det kan nog behövas åtminstone en poäng här för att kunna ha en chans. Man City matchen känns relativt öppen medan Liverpool borta blir riktigt svår.

Ifall vi kollar på formen så är Tottenhams god. De har tre vinster på de fyra senaste, förlusten kom borta mot Man United. De ledde med 2-0 i halvtid, sen kunde de inte hålla emot. Deras senaste match slutade med 1-0 hemma mot jumbon WBA. En storspelade Gomes höll tätt för den 4de matchen på hans sex senaste! Den så kritiserade målvakten har täppt till ordenligt på sistone och han har bevisat varför Tottenham pungade ut en så pass stor summa för honom.

Skadeläget inför den här matchen är ganska illa för bägge lagen. Everton saknar med all säkerhet mittfältsstjärnan Arteta, Anichebe, Hibbert och Yakubu är några andra som saknas imorgon. Tottenham saknar Darren Bent, Lennon och Ekotto. Det finns även frågetecken för landslagsspelaren Bentley samt Zokora.


Jag tror att Tottenham tar minst 1 poäng här. Tottenham brukar ha lätt borta på Goodison Park och de har inte vunnit mot Spurs där de senaste fem åren. Tottenham har en högre motivation och en aningen bättre form. Det som hindrar mig för den direkta singeltvåan är helt enkelt Tottenhams skadeläge. Det är tunga avbräck ifall alla jag nämnde saknas. Jag känner dock att laget har en bra chans och 1.88 är klart godkänt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar