fredag 8 maj 2009

Hull City-Stoke City

Lite om Premier League imorgon.

http://cache.daylife.com/imageserve/0chh268g22eCu/340x.jpg
Turner har nätat flera gånger under den här säsongen. Ligger faktiskt i toppen av den interna skytteligan, tyvärr är det inte något positivt i det här fallet.



Hull-Stoke Under 2.5 mål (1.80) X (3.35)

Usch usch usch! En måstematch för mitt Hull som jag inte tror har råd att förlora här. Det behövs troligtvis MINST en poäng för att kunna spela i Premier League nästa säsong. Då nedflyttningshotade Newcastle och Middlesbrough möts på måndag så har Hull en riktigt fin chans att sätta lite press på dem här. Deras form på sistone har dock varit katastrofal, fyra raka segrar varav åtta raka utan seger. Den senaste vinsten kom borta mot Fulham efter ett riktigt sent mål av Manucho. Man United-lånet har dock inte gjort så mycket mer än det dock

Stoke har mer eller mindre säkrat kontraktet inför nästa säsong. Det finns dock en i teorin möjlig chans att laget åker ner, dock inte i praktiken. "The Potters" kommer med två raka 1-0 förluster i baken. Det återstår just nu tre omgångar av Premier League 08/09. Stoke ligger på en 13de plats med åtta poäng ner till strecket. Det krävs alltså att Stoke förlorar de kommande matcherna samtidigt som antingen Newcastle eller Middlesbrough vinner alla. Då ska de dock tilläggas att det finns andra lag som ligger risigare till under dem, Sunderland är ett exempel.

Hull har spelat bra på sistone. De förtjänade åtminstone en poäng mot Liverpool, deras insats mot Villa senast var även den riktigt bra. Laget har dock ett stort problem som jag nämnde högst upp, anfallarna! Hull har ingen utpräglad målskytt som levererar. Det problemet har funnits under större delen av säsongen. När King och Cousin agerade anfallare med Geovanni som släpande var de farliga mot varenda lags defensiv. Nu spelar King i Middlesbrough, Cousin får knappt spela och Geovanni blir för ensam med Barmby. Jag anser att Gabon-anfallaren Cousin har stor potential, han behöver dock en med en lika hög standard för att kunna leva upp till dem. Phil Brown måste agera i nästa transferfönster ifall de överlever den här säsongen.

Stoke saknar garanterat Faye, Higginbottom, Sidibe och Diao. Det finns även två stora frågetecken för James Beattie. Ett klart avbräck ifall den sistnämnde saknas.

Hull får klara sig utan den rutinerade lagkaptenen Ian Ashbee. Ett tungt avbräck då han inte kommer att kunna delta i någon av de kommande matcherna i slutspurten. Jimmy Bullard och Gardner saknas sen innan.

Jag ser Hull som knappa favoriter. De har spelat upp sig ordentligt på sistone och är i större poängnöd nu. Stoke kommer få spela på ett fullsatt KC Stadium som kommer heja fram sina tigrar. Stoke är inget vidare bra bortalag så det blir verkligen nu som Hull får ta chansen. Jag har dock tyvärr en känsla av att det kan bli riktigt svårt. Stoke är ett defensivt lag som inte brukar släppa till mycket, detta blandat med Hulls usla offensiv är inte en bra blandning.

Up the Tigers!


Jag kommer med något mer senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar