onsdag 6 maj 2009

Chelsea mot United igen?!

Kommer dessa herrar att få mötas i år igen?!

En oroväckande matchbild för Barcelona efter 45 minuter. De inledde piggast och bollinnehavet var helt och hållet deras. Efter närmare 10 minuter så fick dock Essien in bollen efter att Drogba (?) skjutit ett skott som reflekterats på en Barcelona-back, rakt mot Essien som drog in den på volley, ribba in. Ett oerhört vackert mål, dock oförtjänt. Efter målet så har Barca blivit försiktiga av sig och Chelsea har kommit in i matchen ordentligt, de har haft flera heta lägen för att sätta 2-0. Barcelona har inte haft någon riktigt bra chans under hela halvleken, ett mycket oroväckande tecken för det annars så offensiva bortalaget. Ett annat oroande tecken är att Messi inte har kommit igång, hans närvaro har varit förvånansvärt låg under första halvlek.

För att Chelsea ska få åka ner till Rom så gäller det att inte backa hem. Laget spelade bra i första halvlek och Barcelona får det svårt ifall deras spel håller i sig. De har neutraliserat Messi ordentligt hittills! Backlinjen är bra och Barca har som sagt inte haft någon riktigt het chans.

För att Barcelona ska få åka till Rom så gäller det att få igång offensiven. Byt ut någon defensiv pjäs mot en offensiv. Ifall målet uteblir trots det så är det bara att byta in Bojan och köra full fart framåt med Etó, Messi, och Bojan! Laget måste göra mål och de kommer bli tvugna att ta risker ifall Chelsea täpper till.

Jag hoppas på en mer underhållande andra halvlek!