lördag 16 maj 2009

Premier League

Premier League. 16-18de Maj


En kort text om varje match idag.



Manchester United-Arsenal




Matchen där United smashar hem ligan är här. De spelade ganska lojt mot Wigan borta på JJB Stadium senast, så lär det inte bli idag. Laget lär vilja göra allt för att ta hem ligan hemma på Old Trafford. Arsenal fick storstryk hemma mot Chelsea senast (1-4). De siffrorna berättar dock inte så mycket om hur matchen såg ut. Arsenal var det bättre laget i den första halvleken, Chelsea var dock extremt effektiva. Det är väl en orsak till att Chelsea ligger högre upp i tabellen.

Arsenal saknar förstemålvakten Alumnia, även Gallas och Clichy är borta. Man United saknar Rio Ferdinand, Brown och Hargreaves.

Jag tror på: En målrik match där Man United med all säkerhet tar hem guldet. De visar upp en oerhörd styrka match efter match där de vänder underlägen. Jag tycker dock att oddset på hemmaseger är lite för lågt, runt 1.85 på över 2.5 är bra nog.

Newcastle-Fulham




Newcastle tog en oerhört viktig seger hemma mot Middlesbrough. Nu möter de Fulham hemma på ett blodtörstigt St James Park. Fulham har en plats i Europa att spela för. De har två poängs marginal ner till Tottenham och West Ham i nuläget. Newcastle saknar fortfarande avstängde Joey Barton, även Smith och Enrique ser ut att missa matchen. Fulham saknar Simon Davies och Giles Bernar, inga märkvärda avbräck.

Jag tror på:
En målsnål match. Newcastle har svårt för att göra mål, även ifall det blev tre stycken senast. Fulham är inget bra bortalag (2-2-8). De har bara lyckats med att göra 10 mål på bortaplan, släppt in arton. Laget är alltså väldigt målsnålt både framåt och bakåt. Jag har dock en känsla av att Newcastle tar en till seger av rena farten. Det bästa valet är singelettan eller underspelet (1.90 och 1.80).


Middlesbrough-Aston Villa

En måstematch för Middlesbrough. Laget måste troligtvis vinna för att ha en chasn att stanna kvar i ligan. Det är dock inte mycket som talar för det. Laget har stora svårigheter att göra mål, deras mål borta mot Newcastle senast var ett självmål. Aston Villa blandar och ger väldigt mycket, orsaken till detta är väl kanske en liten brist på motivation såhär i slutet av säsongen. De kommer hamna femma eller sexa.

Middlesbrough saknar Afonso Alves (som förvisso har varit värdelös i Boro), sen tidigare saknas spelare som Pogatetz, Digard och Riggot. Aston Villa har några frågetecken för Luke Young, Gareth Barry och Cuellar.


Jag tror på:
att det är bäst att avstå. Middlesbrough är helt under isen men måste ta minst 1 poäng här. Aston Villa har ett bättre lag dock. Kryss till 3.20 är det bästa spelet ifall man "måste" spela


Bolton-Hull

Här har vi en måstematch för Hull. De förlorade den viktiga matchen hemma mot Stoke senast. Nu måste de minst ta 1 poäng borta på Reebok. Bolton ligger i ingenmansland, de ska bara spela av säsongen. Laget har två raka kryss i bagaget varav de två senaste har slutat med 0-0.

Hull saknar Mendy, Ashbee, Bullard och Gardner. De två sistnämnda har varit borta ett längre tag medans Ashbee blev skadad ganska nyligen. Bolton saknar Ricardo Gardner, O´brien och Vaz te.


Jag tror på:
en svårtippad match som slutar med max två mål. Ett alternativ är underspelet till 1,75, det andra är att chansa på krysset till 3.20. Jag anser dock att matchen är för svårtippad för att sätta några större pengar på.


Stoke-Wigan

Stoke har gjort det riktigt bra den här säsongen och de har redan säkrat kontraktet. Wigan har blandat och gett, de ligger på samma poäng som Stoke i nuläget. Laget spelade mycket bra senast mot United men de räckte inte riktigt till. Stoke är ett starkt hemmalag medans Wigan har haft det svårt borta 4-4-10.

Stoke saknar Higginbottom, Faye, Diao och Sidibe medans Wigan saknar förstemålvakten Kirkland, anfallaren Zaki och Won hee.


Ja
g tror på: att Stoke tar en skön hemmaseger, de spelar stabilt och på hemmaplan är det fruktade. Wigan spelade stabilt senast men har det jobbigare på bortaplan. Stoke-seger till 2.15.är ett bra spel.

Everton-West Ham

Everton är i samma sits som Aston Villa, inget att spela för direkt. West Ham jagar Fulham på den efterlängtade 7de-platsen som ger spel i Europa. Everton spelade 0-0 mot Tottenham på hemmaplan senast, ett klart godkänt resultat. West Ham tog emot Liverpool hemma på Upton Park, det slutade med 3-0 i baken.

West Ham är annars ett ganska svårbesegrat lag. Inför den här matchen så är Everton som vanligt skadedrabbat,
Arteta,Anichebe och Yakubu är ett litet urklipp.. Ifall jag hade varit Moyes så hade jag nog börjat fundera på vad orsaken bakom alla skador är. De har varit drabbade hela säsongen. West Ham är även de skadedrabbade, Carlton Cole är tveksam medans spelare som Dyer, Collins och Behrami garanterat missar matchen.

Jag tror på: en tätare match än vad oddsen visar. Det räcker inte med 1.75 på ettan för min del. West Ham är nog revanshsugna och de kan mycket väl få med sig åtminstone 1 poäng. Avstå.



Tottenham-Manchester City


Två lag som båda jagar Fulham och 7de-platsen. Tottenham är ett bra hemmalag medans Man City har det svårt borta. City förlorade derbyt borta mot United senast. Jag ska hålla den här motiveringen kort. Tottenham är i grund och botten ett bättre lag, Manchester City saknar spelare som Robinho och Bellamy, två tunga avbräck för offensiven. Dagens bästa spel är 1an till 1,85* pengarna, det kan vara värt att chansa med handikappspelet till 3.25*pengarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar