onsdag 20 maj 2009

UEFA

http://euro2008.football.co.uk/images/news/400x400_DiegoNew2.jpg
Diego.
Ett stort avbräck för Werder Bremen


Shaktar Donetsk-Werder Bremen. Donetsk vinner Uefa-cupen (2.00)

Shaktar Donetsk har ångat fram i Uefa-cupen som ett ånglok hittills. Det har blivit övertygande vinster mot lag som Marseille, Tottenham och CSKA Moskva, i semifinalen utkämpade de en tuff match mot Dynamo Kiev.

Werder Bremen har haft det lite kämpigare. Det har blivit fyra riktigt tigha matcher mot Milan, Udinese, St Etienne samt Hamburg i semifinalen.

Bettingbolagen brukar ha en förmåga att underskatta öststatslagen. Ifall inte de båda lagen från Ukraina hade mötts i semifinalen så är det mycket möjligt att de båda hade gått till final.

Inför den här matchen så saknar Bremen flera spelare, nyckelspelaren Diego är en av dessa. Han är dock inte ensam på skadelistan, backjätten Mertesacker saknas, även anfallaren Almeida är indisponibel. Detta hjälps inte av att Rosenberg kommer spela småskadad tillsammans med Pizarro. Ett ganska svårt läge för Bremen med andra ord.

Shaktar Donetsk har ett betydligt enklare läge här. De har inte en enda skadad spelare, den enda spelaren i truppen som saknas är Tomas Hubschmann som är avstängd.

Shaktar värmde upp inför finalen med att klå ett mittenlag i den ukrainska ligan som de förövrigt leder med 4-1. Bremen mötte bottenlaget Karlsruhe på hemmaplan, en match som slutade 3-1 till bortalaget.

Jag ser Shaktar som favoriter. De har imponerat under hela säsongen och lär nu vara riktigt taggade mot ett skadedrabbat Bremen. Jag fegar dock ur med att spela på den raka ettan till runt 2.70, finns en klar risk att matchen stängs igen och blir målsnål.
Jag tror hur som helst att Shaktar tar hem UEFA-Cupen år 2009!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar