måndag 18 maj 2009

Djurgårdens IF-AIK

Jag sitter i stundens ögonblick i ett x200-tåg på väg till Stockholm och derbyt. Det ska enligt SMHIs väderrapporter bli runt nio grader och mulet vid matchstart, kanske inte de mest optimala förhållandena men vi slipper åtminstone regn. Jag är desto mer orolig för hur matchen ska sluta. Glöm inte att ni kan köpa matchen via Csports.



Djurgårdens IF-AIK

DIF har varit en stor besvikelse den här säsongen. Deras kantiga spel och dåliga självförtroende har märkts av ordentligt på sistone, även ifall spelet har varit någorlunda bättre på sistone. Lagets prolem är egentligen att ingen lagdel är direkt stark, det finns i nuläget fyra mediokra fält. Målvaktssidan har varit darrig med Dembo som stått för ett flertal taar. När han spelar på topp så är han en av allsvenskans bästa, när han gör floppmatcher så är det nästan jämförbart med att slänga in mig i mål. OScar Wahlström har fått förtroendet på sistone. Det ser dock ut att bli Dembo som står idag.

Defensiven har även den fallerat, sjutton intesläppta hittills, endast Örgryte är sämre. Detta är inte acceptabelt för att på pappret vara en helt okej backlinje, även ifall målvakterna har tabat sig ibland som sagt. Patrik Haginge har varit en besvikelse och den enda som egentligen övertygat där bak är väl Ceesay. Inför dagens match så saknas allas Janne Tauer.

Mittfältet finns det egentligen inte så mycket att skriva om, Millic har inte kommit igång medans jag funderar på ifall Markus Johannesson gör sig bättre som ack. Inför dagens match så ser det ut som att Dahlberg och Sjölund missar matchen, de är dock med i truppen så det återstår att se. Det vore två tunga avbräck.

Offensiven är kanske den intressantaste delen. Jag anser att man bör ändra spelsätt eller göra sig av med Oremo. Johan blir alldeles för bortkommen med det nuvarande 4-3-3 spelet. Det behövs en målfarlig striker som gör ett visst antal mål per säsong, en sådan är inte Oremo i dagens DIF. Den positiva delen här har varit kvicka Boyd Mwila från Öis. Han har varit riktigt bra på sistone och blir ett hot mot AIKs relativt sega backlinje.

Det råder som synes en viss skadekris i truppen just nu, förutom de jag skrev nyss så är även Jonson och Rihilahti frånvarande.

AIK
har gjort ungefär vad som har förväntats av dem den här säsongen. När laget spelar på topp så kan de egentligen slå varenda lag i allsvenskan, när spelet är sämre så är det verkligen sämre- När de möter lag som på pappret är sämre så brukar det bli jobbigt, Det blev 1-0 i baken mot Trelleborg medans de kom undan med blotta förskräckelsen mot BP samt ÖIS. När de mötte Helsingborg så spelade de bra, trots detta blev det en förlust med 3-0.

Inför dagens match så har de en relativt skadefri trupp, Manoojaa, Thorstensson, Burgic och Kevin Walker.

Det var längesen jag var såhär pessimistisk inför ett derby. Det känns tyvärr helt enkelt att AIK blir ett nummer för stort. MEN det är trots allt ett derby, allt kan hända.

Upp till kamp!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar