måndag 11 maj 2009

Newcastle-Middlesbrough


Shearer VS Southgate

Två legendariska Premier League-spelare drabbar samman i vad som mycket väl kan skicka ner det ena laget till The Championship.


Newcastle-Middlesbrough. Under 2.5 (1.70) X (3.35)

En match som båda lagen känns tvingade att vinna. Det är tre poäng upp till Hull som just nu ligger på säker mark. Båda lagen är inne i en usel form, tillsammans så har de inte producerat ett enda mål framåt de tre senaste omgångarna. Det har varit ett problem som har hängt med hela säsongen, målskyttet. Middlesbrough värvade hypade Alves för rekordsumman 8.15 miljoner pund. Efter en snabbtitt i hans facit den här säsongen så kan vi konstatera följande.

Spelade matcher: 23 (hoppade in som avbytare i 7 av dessa)
Mål: 3

Ett fiaskoresultat med andra ord. Afonso var en stjärna i både Allsvenskan och Eredivsie, i Premier League så går det dock helt enkelt inte. I de få matcher som jag har sett honom spela så har det faktiskt varit någorlunda pinsamt, frilägen som träffar någon stackare på läktaren, allmänt slapp spelstil, en enorm ineffektivitet helt enkelt.

Middlesbrough lånade in Marlon King för att försöka fixa anfallskrisen. Det har väl gått ungefär lika dåligt för honomm 19 spelade matcher, 5 mål. En orsak till Middlesbroughs ras den här säsongen tror jag är ungdomssatsningen. Laget har låtit flera egna produkter kliva fram i rampljuset, något som de inte har varit mogna för. De är helt enkelt inte en tillräckligt stor klubb för att kunna göra detta ännu.

Newcastle har även de problem med målskyttet. Laget har producerat ynkliga fyra mål framåt på de 10 senaste matcherna! De tre senaste matcherna har slutat med fyra insläppta och noll framåt. Inför den här matchen så "saknar" de galningen Joey Barton, han blev avstängd senast efter en idiotisk tacklig. Joey kommer inte att spela något mer den här säsongen. Ett annat avbräck är vänsterbacken José Enrique

Middlesbrough har inga nya avbräck, Riggot och Pogatetz saknas sedan tidigare.


Jag förväntar mig en tät kamp som kan sluta lite hur som helst. Varken Newcastle eller Boro har något självförtroende, en orsak till att jag tror på under 2.5 mål. De kommer inte att våga gå framåt för mycket, en förlust i den här matchen kan mycket väl betyda TC nästa säsong. De har inte gjort mål i sina tre senaste matcher. Ifall något lag vinner så tror jag att det blir Newcastle. Staden lever för fotbollen och St James Park lär inte ha många tomma stolar, klubben är legendarisk och det känns helt enkelt fel att säga Newcastle och The Championship i samma mening. Middlesbrough ska dock inte underskattas. Jag tror hur som helst på 0-0/1-1

Huvudspelet är under 2.5 mål, oddset på kryss är bra nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar