söndag 9 augusti 2009

Adventureland

http://www.truemovie.com/POSTER/adventureland.jpg

Recension


Adventureland har framstått som en komedi alá superbad enligt all reklam den fått.
De två filmerna har ungefär en sak gemensamt, det är regissören Greg Mottola.

Adventureland är en romantisk dramafilm med en del inslag av humor. Filmens handling utspelar sig i USA, på sena 80-talet. James Brennan är en vanlig amerikansk tonåring som vill ge sig ut i Europa innan han flyttar till New York för att studera journalism. För detta krävs dock pengar och han får snabbt ett lågavlönat jobb på nöjesfältet adventureland. Där träffar han efter ett tag Em, som spelas av den mycket talangfulle Kristen Stewart.. Hon jobbar inte på nöjesfältet för pengarnas skull. Hon är där för att mer eller mindre revoltera mot sina föräldrar som har höga krav på henne. Hennes pappa är advokat. De träffas som sagt och storyn spinner på efter det.

Adventureland är en film som skildrar både de alla vackraste sidorna i kärleken men även de allra värsta. Vi får se löften brytas, intriger byggas, avundsjuka bildas men även, det allra bästa inom kärlekens värld som sagt.

Kristen Stewart gör en riktigt bra insats som Em. Ni kan ha sett henne tidigare i filmer som Twilight och Into the wild. Även Jesse Eisenberg (James) gör det bra.


Det här är en film som alla kan se.
"En sak som vi aldrig kan få nog av är kärlek, och den sak vi inte ger tillräckligt av är kärlek" // Henry Miller
Jag ger filmen 7,5 av 10 i betyg.

PS: Kolla för guds skull inte på trailern, inte alls som själva filmen är.

Läs mer om filmen "här"


Over and out //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar