måndag 10 augusti 2009

Sammanfattning omgång 1 i bundesliga

Ivica Olic fick en fin start i bayerntröjan med mål direkt i premiären mot Hoffenheim.

Då jag har
varit borta hela helgen, har jag inte kunnat leverera en sammanfattning om bundesligamatcherna förrän nu. Jag har sett sammandrag ifrån samtliga matcherna och jag kan bara säga att fy fan vad kul att det har börjat!

Publikmässigt så blir det inte bättre. Stadion efter stadion var proppfulla och mest som vanligt hade Borussia Dortmund med drygt 80 000 i öppningsmatchen mot Köln. Dortmunds nyförvär Lucas Barrios som har öst in mål borta i Sydamerika, såg ut som en riktig målsumpare i sin premiär. Han missade 2 jättelägen men Dortmund kunde till slut vinna med 1-0 efter ett sent självmål.

Ett nyförvärv som verkligen levererade var dock Borussia Mönchengladbachs Juan Arango som direkt gjorde mål. Den förre Mallorcaliraren la in bollen effektivt ifrån nära håll till 1-0 mot Bochum. Detta hjälpte dock inte till seger. Gladbach lyckades sen tappa 3-0 till 3-3 i den andra halvleken och det blev delad pott på Ruhrstadion.

I tyngdviktsmötet mellan Hoffenheim och Bayern München missade assisterande domaren helt obegripligt ett mål som Josip Simunic nickade in i matchinledningen. Bollen var klart över linjen och debatten om att Bayern München har domarna med sig kan komma att blossa upp igen runt om i Tyskland. Matchen var i övrigt riktigt bra och Hoffenheim visar att fjolårssäsongens succé inte var någon tillfällighet. 1-1 mot Bayern i premiären får ses som en bra start. Kul att se Ibisevic igen, mannen som ledde skytteligan ifjol när han under vinteruppehållet slet av ett korsband.

Thomas Schaaf är visserligen en erkänt offensiv tränare, men nog måste han också stärka upp sin defensiv hos Werder Bremen. Försvarsspelet mot Eintracht Frankfurt var under all kritik och fansen på Weser-Stadion buade ut sitt lag friskt efter det att förlusten med 3-2 var ett faktum. Werder Bremen kommer få stora problem även i år!

Snyggaste målet i premiären stod Wolfsburgs Misimovic för. Hans knorr upp i Jens Lehmans högra kryss innebar 1-0 och när sedan Grafite på egen hand gkorde 2-0, kunde Wolfsburg inkassera in 3 poäng. Stuttgart gjorde annars en riktigt bra bortamatch och visade verkligen att man är att räkna med i år.

Hos Bayer Leverkusen grämer man sig säkerligen för att laget slarvade bort segern borta mot Nykomlingen Mainz, som såg tunna ut. Leverkusen såg ut att ha allt under kontroll och kostade på sig att missa en straff. Istället kunde Mainz Gunkel kvittera till 2-2 med en härlig frispark.

Kevin Kuranyi verkar vara tillbaka på allvar efter en strulig fjolårssäsong. Årets dito börjar han med att stänka in båda Schalkes mål i 2-1 segern borta mot FC Nürnberg.

......I övrigt är det värt att notera att Hamburgs Jonathan Pitroijpa gjorde en Henrik Larsson, då han vägrade att jubla över sitt 1-0 mål mot sin forna klubb Freiburger SC. HSV tappade dock senare sin ledning och fick åka hem med 1-1 i bagaget.

Resultat omgång 1 bundesliga 2009/10
Wolfsburg-Stuttgart 2-0
Bayern München-Hoffenheim 1-1
Werder Bremen-Eintracht Frankfurt 2-3
Freiburger SC-Hamburger SV 1-1
Bochum-Mönchengladbach 3-3
Borussia Dortmund-FC Köln 1-0
Hertha Berlin-Hannover 1-0
FC Nürnberg-Schalke 04 1-2
Mainz-Leverkusen 2-2

/Lucas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar