måndag 3 augusti 2009

Division 1

http://images.sportsverige.com/files/7101303_175x233.jpg
Skyttekungen Johan Eklund saknas för hemmastarka Brage idag.


Jag har spenderat den närmaste halvtimmen med att granska flera olika spel. Då kan man ju kanske undra varför jag just fastnat vid en match som Brage-Forward i division ett. Orsaken till detta är ganska simpelt att reda ut, dagens utbud känns helt enkelt för ostabilt. Allsvenskan är ett vågspel och matcherna i superettan lockar inte. Serieettan Mjällby kommer klå Trollhättan, ett odds som 1.30 lockar dock inte.

Jag provar där med ett chansspel.

Brage-Forward X2 (2.25)

Brage är ett stabilt hemmalag och har faktiskt inte förlorat där ännu den här säsongen, efter sex spelade matcher. De ligger trea i tabellen och skuggar Valsta Syrianska som i nuläget innehaver andraplatsen. Forward är ett lag som blandar och ger väldigt mycket, de ligger just nu i den nedre mittenhalvan av tabellen. En vinst här skjuter upp dem till mitten medans en förlust tar dem närmare degraderingsstrecket. Deras form på sistone är god, tre vinst på de fyra senast spelade. Deras motstånd har förvisso varit jumbon Östersund och nästjumbon Skellefteå, det blev dock en fin skalp hemma mot seriefyran Umeå.

Brages form har även den varit väldigt ojämn. I den senaste matchen så mötte de just Forward, det mötet slutade med en 2-1 seger.

Nu har kanske frågan, "så varför har Forward en chans nudå?" upp. De förlorade ju trots allt det senaste mötet på hemmaplan, ligger längre ner i tabellen och åker upp till Dalarna där Brage är obesegrade. Här har ni mina anledningar.

  • Skyttekungen Eklund är avstängd. Han har gjort lite knappt 50 procent av alla Brages mål.
  • Brage saknar sina två ordinarie innermittfältare som även de är avstängda.
  • Deras senaste möte var för lite drygt en månad sedan. Det har hänt mycket i klubbarna och Forward har bland annat två nyförvärv från Örebro.


Jag tycker 2.25 känns som ett stabilt odds på ett kul "chansspel".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar