tisdag 18 augusti 2009

Bundesligasammanfattning omgång 2

Zé Roberto visar att han fortfarande vid 35 års ålder kan lira fotboll. Hamburg har verkligen gjort sig ett fynd i honom!

Den andra omgången visade sig bjuda på en väldig blandning av snygga mål, jättemissar och diskutabla straffar. Bundesliga är verkligen het!

Först och främst kan vi konstatera att Bayern München inte öppnar bättre än förra säsongen. Efter helgens 1-1 hemma mot Werder Bremen, har laget bara 2 poäng och sladdar på en 11e plats i den färska tabellen. Ifrån matchen kan vi konstatera att vi känner igen både Werder och Bayern ifrån ifjol. Werder har ett lag som ska skaka om ligans bästa lag och det visade man klart och tydligt i den här matchen. Det var inte alls orättvist med 1-1, då Werder bland annat hade en boll i stolpen. Om Werder vill vara med i toppen måste de se till att också ha koncentration i de mindre glamorösa matcherna, annars blir det onödiga torskar längs vägen, likt den mot Eintracht Frankfurt (2-3) i premiären.

I Bayern var Miroslav Klose totalt genomusel. Det ända karln gjorde under sin första halvlek var att springa offside och han byttes ut direkt i halvtid. Mario Gomez gjorde sitt första ligamål för Bayern, och Franck Ribery gjorde comeback efter skada. Förhoppningsvis kan det bädda för bättre prestationer under de närmsta veckorna för mesta mästarna.

Schalke och Wolfsburg är serieledare efter 2 omgångar. I Gelsenkirchen krossade Schalke lillebror Bochum med 3-0 och Wolfsburg vände starkt 0-1 till 3-1 borta mot Köln. Det känns nästan konstigt att säga, men fjolårets skyttekung Grafite verkar lika klumpig som ifjol. Okej att han gjorde 28 mål ifjol, men både då som nu så missar han helt obegripligt mycket chanser. Mot Köln hade Grafite i princip öppet mål vid 3 tillfällen, och missade alla. Jag hävdar att Grafite borde gjort drygt 40 mål ifjol då han har förmågan att hela tiden stå på rätt plats där chanserna kommer........... Hur som helst kan Wolfsburg den här helgen tacka Podolski och Pierre Womé för att man kunde lyckas vinna matchen. Podolski missade ett jätteläge vid 1-0 ledning och Womé nickade in 1-2 i egen bur. Wolfsburg fortsätter därmed årets säsong lika bra som man slutade förra.

I Hamburg var det en fullständigt galen matchinledning, då HSV och Borussia Dortmund bjöd publiken på 4 mål under de 12 första minuterna. 3-1 stod det till HSV då och sedan kunde inhoppande Marcus Berg forcera in 4-1 i andra halvlek. HSV imponerar stort och framförallt värvningen av Zé Roberto framstås mer och mer som genial. Brassen dirigerar mittfältet på ett lysande sätt och i München lär Ulli Höeness slita sina gråa hår i förbannelse över att man inte erbjöd Zé Roberto ett anständigt kontrakt.

Bayer Leverkusen tog segern i sin hemmapremiär på sin utbyggda Bay Arena, genom att slå Hoffenheim med 1-0. Kiessling blev matchens ända målskytt.

I övrigt kan man konstatera att Hannovers nyförvärv Ya Konan led av samma okyla framför mål som Grafite. Ivorianen borde ha avgjort matchen mot Mainz, men istället fick man nöja sig med 1-1.