fredag 14 augusti 2009

Premier League

http://www.rootzoo.com/uploads/group_photo_uploads/12181167891842966514.jpg

Imorgon smäller det. Premier League drar äntligen igång och den här säsongen ser ut att kunna bli jämnare än någonsin. Ska "The big four" äntligen spräckas?.



Chelsea-Hull City 1,18. 6,35, 17,00


Chelsea går in som favoriter till att vinna den här säsongen. Jag är en av dem som tror att laget har chansen i år. Truppen har inte genomgått några större förändringar om man jämför med den föregående säsongen. Den har istället stärks av bland annat ryssen Zhirkov, som är en riktigt intressant spelare. De har haft en riktigt stabil försäsong där bland annat Man United, Inter och Milan har besegrats! De slog Man United på straffar i Community Sheid-finalen.

Chelsea har fått en ny tränare inför den här säsongen. Det är Milans före detta tränare Carlo Ancelotti som har tagit över skutan från den tillfällige Guus Hiddink. Vi får se hur långt tålamod Chelseas ledning har med Ancelotti ifall de inte håller för allt favorittryck.

Hull City kämpade sig kvar i ligan med en hårsmån förra säsongen. Det avgjordes i den absolut sista omgången då Newcastle förlorade borta mot Aston Villa. De avslutade säsongen katastrofalt och det har varit många påtryckningar om att klubben måste värva. Det dröjde väldigt länge för fansen innan de fick se sin första värvning, det skulle dock inte dröja innan fler spelare anslöt klubben.

Jozy Altidore (anfallare) har lånats ut från Villarreal. Steven Mouyokolo (försvarare) har köpts från den franska andra-divisionen. Stephen Hunt blev klar igår, den rutinerande mittfältaren kommer kunna bidra med mycket efter alla sina år i Reading. Anfallaren Kamel Ghilas anslöt igår, han kommer senast från Celta Vigo.

Chelsea går in som storfavoriter inför den här matchen. Jag rör dock inte 1,18 på Chelsea. Det är en premiärmatch och allt kan hända. Om man ska spela på den här matchen så tycker jag överspelet till 1,65 är mer spelvärt.
Chelsea saknar nyförvärvet Zhirkov, även Joe Cole och Paulo Ferreira. Hull saknar Bullard, Ashbee och Garcia.

Första statistikspelet är över 2,5 mål till 1,65.

Aston Villa-Wigan 1,70, 3,50, 5,25


Aston Villa kommer bli en av utmanarna till att spräcka "the big four". De var nära förra säsongen men hade inte till lilla extra som behövdes. Laget har en tillräckligt bra offensiv, det är defensiven som måst förbättras. Det märker man dock inte om man kollar på nyförvärven. Laget har sålt mittbacksjätten Zat Knight till Bolton. Det enda nyförväet till defensiven har gjorts i form av Newcastles ytterback Habib Beye. Aston Villa har förstärkt sitt mittfält i form av Middlesbroughs Stewart Downing och talangen Fabian Delph.

Deras försäsong har varit stabil och vann bland annat Peace Cup. De mötte italienska storlaget Juventus i finalen, den matchen avgjorde på straffar där Del Piero bland annat slog en av de värsta straffarna jag någonsin sett. Vinsten i cupen bör iallafall ha varit en moralhöjare.

Wigan har varit väldigt anonyma under sommaren. Det senaste som hänt är mittfältarkämpen Lee Cattermole har lämnat klubben. Han har anslutit till Sunderlands trupp. Efter en snabb research så ser jag att klubbens offensiv har förstärkts. De har värvat anfallare Jason Scotland och mittfältaren Jordi Gomez från Swansea.

Premiärmatcher är alltid luriga. En intressant "grej" med den här matchen är att Wigan aldrig har förlorat på Villa Park. Detta blandat med att de aldrig har vunnit en öppningsmatch i Premier League kanske öppnar upp för ett X till 3,50 * pengarna.

1,70 på ettan är hur som helst för lågt.


Bolton-Sunderland 2,30, 3,25, 3,15

Två lag som hoppas förbättra sin slutposition från det förra året. Bolton har främst stärkt upp defensiven inför det här året. De har bland annat värvat Zat Knight, Sam Ricketts och Paul Robinson. Mittfältet har stärkts upp av den före detta Portsmouth-mittfältaren Sean Davis. Det kommer bli viktigt för klubben att Johan Elmander gör en bättre säsong än den föregående. En annan spelare som blir oerhört viktig är den offensiva mittfältaren Matthew Taylor som gör både mål och flera assist.

Sunderland har gjort flera intressanta nyförvärv. De har bland annat stärkt upp offensiven ordentligt, eller vad säger ni om nyförvärv som Darren Bent/Frazier Campbell?. Den sistnämnde tycker jag imponerade under U21 EM (med undantag för utvisningen mot Sverige) och jag blev riktigt besviken när han inte kom tillbaka till Hull. De har stärkt upp mittfältet med två riktiga kämpar, Lorik Cana och Lee Cattermole. Jag tror inte att Sunderland kommer vinna fair play-ligan om vi säger som så. Defensiven har stärkts upp av Paulo Da Silva, honom vet jag ingenting om så det ska bli intressant att följa.

Jag ser Bolton som favoriter, Sunderland har dock ett intressant offensivt lag.

Andra statistikspelet blir att bägge lagen gör mål till 1,75*pengarna



Jag återkommer med de övriga fem matcherna då och då under dagen. Det blir för tröttsamt att skriva allt på en gång.

1 kommentar:

  1. Blackburn till 3.50 kliar lite hemma mot City, som hade ofantligt svårt borta förra säsongen. Jag skjuter från höften.

    SvaraRadera