torsdag 27 augusti 2009

Champions League-lottningen ur ett tyskt perspektiv

Bayern München är väldigt svåranalyserade, men lagets Europarutin bör hjälpa laget att undvika ett fritt fall, vilket mannen på bilden (Miroslav Klose) är på väg att göra.


Rutinen avgör till Bayerns fördel

Jaha då var lottningen till Europas största klubbturnering gjord, och för de tyska representanterna ser det helt okej ut. Bayern lottades in i Grupp A tillsammans med Juventus, Bordeaux, och Maccabi Haifa. Med tanke på Bayerns oroväckande ligaöppning, ser det väldigt tufft ut. Man möter alltså ett förstärkt Juventus med nyförvärv så som Diego, Felipe Melo och Cannavaro. Italienarna får därför anses som favoriter i gruppen. Sedan kommer Bayern tvingas komma före franska mästarna Bordeaux för att avancera till slutspelet. Det som talar för Bayern är den enorma rutin laget har ifrån Europamatcher. Den ska definitivt inte underskattas! Jag tror laget höjer sig så som man gjorde ifjol när man relativt enkelt avfärdade Lyon i gruppspelet. Bayern gör Juventus sällskap till åttondelsfinalen här!

Wolfsburg blir bara 3a
För bundesligamästarna Wolfsburg blir deras Champions League debut tuff. Manchester United är gruppens bästa lag och blir förstås svara att komma före. Sedan vet vi att ryska lag är underskattade. CSKA Moskva har en rik Europarutin och kan bli en obehaglig överraskning för Wolfsburg. Tyvärr tror jag inte Wolfsburg kommer klara detta i år, man blir 3a före Besiktas, och kommer istället bli ruggigt farliga i Europa League istället.

Stuttgart enkelt vidare

Den klart lättaste lottningen av de tyska lagen fick helt klart Stuttgart. Visst Sevilla är bra men absolut jämbördigt med tyskarna. Glasgow Rangers är ett lag som ska vara chanslöst, då de saknar spelartrupp för att matcha Stuttgart och Sevilla. Rangers måste vara dödsgiftiga hemma på Ibrox om man överhuvudtaget ska ha någon chans, och det kommer inte räcka för skottarna. Gruppens 4e lag är rumänerna Unirea Urziceni och då Stuttgart redan enkelt avfärdade rumänernas 2a Timosoara i kvalet, ser jag inte att Urziceni ska vålla onödigt stora problem.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att vi kommer få se Bayern och Stuttgart i slutspel till våren, om jag får rätt. Jag hoppas verkligen att Wolfsburg kan ansluta sig och bilda en tysktrio när de 16 bästa sedan gör upp. Om tysk fotboll lyckas med detta kan man inför nästa säsong gå om Italien på Uefas ligaranking, vilket skulle innebära 4 bundesligalag i turneringen nästa år.

/Lucas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar